Ons productieproces in beeld

Kwaliteit exact op maat en volgens uw wensen begint bij ons in de eigen werkplaats. Met een vast team van medewerkers en een arsenaal aan gespecialiseerde machines. Zo maken we dagelijks kozijnen, ramen en dakkapellen in veel verschillende uitvoeringen, kleuren en bouwstijlen. Hieronder laten we graag zien hoe dat in zijn werk gaat.

Stap 1: zagen profielen

Zagen profielen 1 Zagen kunststof profielen 2 Zagen kunststof profielen 3
 
Eerste kwaliteit Veka kunststof profielen worden op maat gezaagd. Vervolgens wordt hierin een metalen versteviging verwerkt.
 

Stap 2: voorbewerken profielen

Voorbewerken kunststof profielen 1 Voorbewerken kunststof profielen 2 Voorbewerken kunststof profielen 3

Het bewerken van de profielen met de CNC gestuurde voorbewerkingsmachine. Deze boort montage gaten, ontwatering, boort de scharnieren voor en schroeft de stalen versterking vast aan het kunststof profiel. Dit alles wordt aangestuurd door de computer en werkt met een barcode. 

Stap 3: profielen lassen/versmelten

Versmelten kozijnen 2 Versmelten kozijnen 1 Versmelten kozijnen 3 
 
Het lassen, ook wel het versmelten van de kunststof profielen zorgt voor een uiterst sterke verbinding tussen de verschillende delen.
 

Stap 4: nabewerken profielen

Nabewerking kozijnen 1 Nabewerking kozijnen 2 Nabewerking kozijnen 3 
 
Een speciale CNC hoekenpoetsmachine werkt alle lasrupsen weg die ontstaan zijn na het lassen van de kunststof profielen.
 

Stap 5: aanbrengen raambeslag

Montage raambeslag 1 Montage raambeslag 2 Montage raambeslag 3
 
Bij draai-kiepramen wordt het raambeslag rondom de kunststof ramen aangebracht, uiteraard volgens Politiekeurmerk SKG**. Hierna is het eindproduct gereed voor transport.